Hotel Review | Kuching Park Hotel, Sarawak, Malaysia

Awal bulan 3 hari tu, Cik Bie dan keluarga sempat pulak menyambut seruan kerajaan supaya "Visit Malaysia 2014", sudah sekian lama juga Cik Bie dan keluarga tak pergi jalan-jalan sejak Cik Bie dan Adik belajar d…

DIY Centerpiece Tag

DIY Centerpiece Tag Bie decorate khas untuk meja makan beradap nanti. Lebih kurang 6 meja di peruntukkan untuk family en.tunang. So,   Bie nak buat centerpiece ni supaya tak ada orang duduk kat meja VVIP ni.  Bie saja je s…

Restoran SISIK Ikan Bakar Terbaik Klang

Assalamualaikum semua, ada sesiapa teringin nak makan ikan bakar dan hidangan makanan laut yang menyelerakan? Sebelum due bersalin 22 November ni, Bie pun tak lepaskan peluang keemasan menyantap hidangan ikan bakar dan makanan la…

Penulis Blog adalah Golongan yang ditindas?

Penulis Blog Golongan di Tindas? | Isu ni bukanlah isu yang baru kalau kita nak bahaskan. Tapi, isu ni kerap dan selalu berlaku pada golongan blogger yang selalunya dah buat JOB tapi tak dibayar/dibuat senyap oleh client. Sedih! …

Luar Biasa WOW Promosi Traveloka Salebration dan Matta Fair!

Luar Biasa WOW Promosi Traveloka Salebration dan Matta Fair! | Korang pernah pergi Matta Fair tak!? Sumpah! Gila rambang mata kalau pergi Matta Fair ni, Tahun ni, Bie sekeluarga berangan nak bercuti ke Madrid. So, kami sekelua…

KITA Beauties Pu'th Laku Keras di Guardian & Shopee

KITA BEAUTIES - SUPLEMEN LAKU KERAS DI GUARDIAN & SHOPEE  [RM28.80 per box] Perempuan mesti kena cantik luaran dan dalaman tau.!! Tanpa penjagaan, mustahil kita dapat hasil yang terbaik. Nak kulit cantik, dan dalaman yang …

HONEYHUB : Life Elixir Tualang Honey with Curcumin

Khasiat madu memang tak boleh disangkal lagi. Tapi, seringkali kita bingung, tak tahu mana 1 madu asli dan madu campuran (fake). Nah! HONEYHUB merupakan pengeluar madu yang menjanjikan semua produk madu keluaran mereka adalah 1…

Special Birthday Gift of Birthday Flowers | Little Flower Hut

Flowers are a truly special gift; they are beautiful and meaningful as well to lift someone’s good mood or make someone have a better mood with the flower gift—especially on the birthday. Even so, you just can’t choose the birthd…

Hotel Review | The Axana Hotel, Padang, Indonesia ada Hantu?

Ada hantu? Oh! seram sangat tak bunyi tajuk entri ini? Lagi seram kalau korang tengok Bie naik hantu di Hotel ini semasa percutian kami ke Padang, Indonesia baru-baru ini. Sekaligus, ruin my mood and my excitement towa…

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB HDB such as those in Bukit Batok are affordable, comfortable and convenient. However, things immediately become less attractive when you start observing the general…