Luar Biasa WOW Promosi Traveloka Salebration dan Matta Fair!

Luar Biasa WOW Promosi Traveloka Salebration dan Matta Fair! | Korang pernah pergi Matta Fair tak!? Sumpah! Gila rambang mata kalau pergi Matta Fair ni, Tahun ni, Bie sekeluarga berangan nak bercuti ke Madrid. So, kami sekelua…

KITA Beauties Pu'th Laku Keras di Guardian & Shopee

KITA BEAUTIES - SUPLEMEN LAKU KERAS DI GUARDIAN & SHOPEE  [RM28.80 per box] Perempuan mesti kena cantik luaran dan dalaman tau.!! Tanpa penjagaan, mustahil kita dapat hasil yang terbaik. Nak kulit cantik, dan dalaman yang …

HONEYHUB : Life Elixir Tualang Honey with Curcumin

Khasiat madu memang tak boleh disangkal lagi. Tapi, seringkali kita bingung, tak tahu mana 1 madu asli dan madu campuran (fake). Nah! HONEYHUB merupakan pengeluar madu yang menjanjikan semua produk madu keluaran mereka adalah 1…

Special Birthday Gift of Birthday Flowers | Little Flower Hut

Flowers are a truly special gift; they are beautiful and meaningful as well to lift someone’s good mood or make someone have a better mood with the flower gift—especially on the birthday. Even so, you just can’t choose the birthd…

Hotel Review | The Axana Hotel, Padang, Indonesia ada Hantu?

Ada hantu? Oh! seram sangat tak bunyi tajuk entri ini? Lagi seram kalau korang tengok Bie naik hantu di Hotel ini semasa percutian kami ke Padang, Indonesia baru-baru ini. Sekaligus, ruin my mood and my excitement towa…

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB HDB such as those in Bukit Batok are affordable, comfortable and convenient. However, things immediately become less attractive when you start observing the general…

Hotel-Hotel Unik dan Menarik di Shah Alam, Selangor

Mungkin ada diantara kita yang nak pergi bercuti, tapi masih tak tahu kat mana destinasi yang menarik, kat mana nak menginap nanti. Hotel? Homestay? Mana 1 pilihan terbaik ni. Komfem  buntu habis kot. Kalau Bie, alamatnya duduk k…

Tudung Raya 2019 adalah Pencilbie Scarves

Tup tap, tup tap dah masuk fasa ke-3 iaitu fasa terakhir dalam bulan Ramadan 1440H bagi tahun 2019 ni. Baju raya dah beli, tapi masih pening nak cari tudung yang matching dengan baju tu.  Arrrggghhhhh stress kan!?   Jangan S…

Sains Komputer/IT itu 'Course Lelong'?

14 Mac yang lepas, Keputusan SPM telah diumumkan kepada lepasan SPM 2018 dan baru-baru ni juga saya didatangi seorang remaja lepasan SPM yang buntu menentukan hala tuju kehidupan beliau. Situasi ini mengingatkan saya kepada …

Kisah Lelaki 3 Jari, Pengasas Jamumall.com cetus inspirasi Rakyat Malaysia

Selamat Hari Pekerja semua! Selamat bercuti pada yang bercuti. sejak belajar menuntut ilmu berniaga ni Bie rajin untuk membaca kisah-kisah inspirasi terhadap orang-orang yang kurang berupaya, tetapi mempunyai ini satu semangat ju…