HONEYHUB : Life Elixir Tualang Honey with Curcumin

Khasiat madu memang tak boleh disangkal lagi. Tapi, seringkali kita bingung, tak tahu mana 1 madu asli dan madu campuran (fake). Nah! HONEYHUB merupakan pengeluar madu yang menjanjikan semua produk madu keluaran mereka adalah 1…

Special Birthday Gift of Birthday Flowers | Little Flower Hut

Flowers are a truly special gift; they are beautiful and meaningful as well to lift someone’s good mood or make someone have a better mood with the flower gift—especially on the birthday. Even so, you just can’t choose the birthd…

Hotel Review | The Axana Hotel, Padang, Indonesia ada Hantu?

Ada hantu? Oh! seram sangat tak bunyi tajuk entri ini? Lagi seram kalau korang tengok Bie naik hantu di Hotel ini semasa percutian kami ke Padang, Indonesia baru-baru ini. Sekaligus, ruin my mood and my excitement towa…

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB

How to Get Rid of Those Annoyed Features in Your HDB HDB such as those in Bukit Batok are affordable, comfortable and convenient. However, things immediately become less attractive when you start observing the general…

Hotel-Hotel Unik dan Menarik di Shah Alam, Selangor

Mungkin ada diantara kita yang nak pergi bercuti, tapi masih tak tahu kat mana destinasi yang menarik, kat mana nak menginap nanti. Hotel? Homestay? Mana 1 pilihan terbaik ni. Komfem  buntu habis kot. Kalau Bie, alamatnya duduk k…

Tudung Raya 2019 adalah Pencilbie Scarves

Tup tap, tup tap dah masuk fasa ke-3 iaitu fasa terakhir dalam bulan Ramadan 1440H bagi tahun 2019 ni. Baju raya dah beli, tapi masih pening nak cari tudung yang matching dengan baju tu.  Arrrggghhhhh stress kan!?   Jangan S…

Sains Komputer/IT itu 'Course Lelong'?

14 Mac yang lepas, Keputusan SPM telah diumumkan kepada lepasan SPM 2018 dan baru-baru ni juga saya didatangi seorang remaja lepasan SPM yang buntu menentukan hala tuju kehidupan beliau. Situasi ini mengingatkan saya kepada …

Kisah Lelaki 3 Jari, Pengasas Jamumall.com cetus inspirasi Rakyat Malaysia

Selamat Hari Pekerja semua! Selamat bercuti pada yang bercuti. sejak belajar menuntut ilmu berniaga ni Bie rajin untuk membaca kisah-kisah inspirasi terhadap orang-orang yang kurang berupaya, tetapi mempunyai ini satu semangat ju…

Hantaran Bungkus adalah Trend Gubahan Hantaran 2019

Baru-baru ni, Bie tertarik dengan hantaran Belladally, rupa-rupanya ini adalah trend hantaran 2019 kan? Nice. Bie suka sangat. Sebab inilah adat sejak zaman berzaman yang sebenarnya tau. Hantaran dibungkus rapi dan cantik dengan …

EO Audelia Naturals bukan EO biasa-biasa

Hi semua! Hari ini Bie nak share barangan penjagaan baby yang sangat hangat dipasaran. Siapa ada baby dan anak-anak kecil wajib tahu tentang Audelia Natural ni! Apa Audelia Natural ni ya!? Bagi yang tak tau, Audelia Natural ini a…