Tudung Raya 2019 adalah Pencilbie Scarves

Tup tap, tup tap dah masuk fasa ke-3 iaitu fasa terakhir dalam bulan Ramadan 1440H bagi tahun 2019 ni. Baju raya dah beli, tapi masih pening nak cari tudung yang matching dengan baju tu.  Arrrggghhhhh stress kan!?   Jangan S…

Sains Komputer/IT itu 'Course Lelong'?

14 Mac yang lepas, Keputusan SPM telah diumumkan kepada lepasan SPM 2018 dan baru-baru ni juga saya didatangi seorang remaja lepasan SPM yang buntu menentukan hala tuju kehidupan beliau. Situasi ini mengingatkan saya kepada …

Kisah Lelaki 3 Jari, Pengasas Jamumall.com cetus inspirasi Rakyat Malaysia

Selamat Hari Pekerja semua! Selamat bercuti pada yang bercuti. sejak belajar menuntut ilmu berniaga ni Bie rajin untuk membaca kisah-kisah inspirasi terhadap orang-orang yang kurang berupaya, tetapi mempunyai ini satu semangat ju…

Hantaran Bungkus adalah Trend Gubahan Hantaran 2019

Baru-baru ni, Bie tertarik dengan hantaran Belladally, rupa-rupanya ini adalah trend hantaran 2019 kan? Nice. Bie suka sangat. Sebab inilah adat sejak zaman berzaman yang sebenarnya tau. Hantaran dibungkus rapi dan cantik dengan …

EO Audelia Naturals bukan EO biasa-biasa

Hi semua! Hari ini Bie nak share barangan penjagaan baby yang sangat hangat dipasaran. Siapa ada baby dan anak-anak kecil wajib tahu tentang Audelia Natural ni! Apa Audelia Natural ni ya!? Bagi yang tak tau, Audelia Natural ini a…

DIY Cutlery Holder

DIY Cutlery Holder | 28 February yang lepas, genap Naqib umur 4 tahun. Alhamdulilah! Walaupun sambutannya Bie dan buat sekali dengan adik dia masa bulan 1. Kali ni, bagi Naqib celebrate pula dengan kawan-kawan dia di Brainy Bunc…

DIY Stiker Tag Goodies

DIY Stiker Tag Goodies | 28 February yang lepas, genap Naqib umur 4 tahun. Alhamdulilah! Walaupun sambutannya Bie dan buat sekali dengan adik dia masa bulan 1. Kali ni, bagi Naqib celebrate pula dengan kawan-kawan dia di Brainy …

DIY Bunga Tangan

Assalamualaikum w.b.t Salam Jumaat yang penuh keberkatan Di kesempatan ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri CikBie ucapkan kepada semua kawan-kawan blogger Ampun dan maaf dipinta sepanjang kita bersama andai ada terkasa…

Asmak Baby Care dan Keunikan Produk Bayi

ASMAK BABY CARE merupakan produk penjagaan bayi yang paling selamat dipasaran. Sememangnya kita ada banyak pilihan dan lambakan produk diluar sana, tetapi adakah semua produk berikut selamat untuk digunakan pada bayi anda. Adaka…