CATATAN SEBUAH DOSA

Salam Sejahtera kepada semua, saya memperlahankan aktiviti penulisan dan penglibatan diri dalam penulisan pada awal 2013. Adalah memang tidak disangka-sangka bahawa permulaan dan niat untuk memperlahan semua aktiviti penulisan me…

DAY OF MOURNING - MALAYSIA

Al-fatihah Al-Fatihah buat saudara Islam ku  R.I.P buat saudara bukan Islam ku  Semoga tenang di alam sana  Salam takziah dari kami sekeluarga buat keluarga penumpang  dan anak kapal Semoga diberikan kekuatan  …

PHOTOGRAPHER PERTUNANGAN

Zazz.. zup.zap.zup.zap buat enteri review persiapan  Pertunangan CikBie dan En.Z Makannya, tertempellah bermacam-macam gambar didalam blog ini. Mahu tahu siapakah photegrafer yang telah menyumbangkan bakti untuk gambar-g…

OFFICIAL #ZNEngagement

Majlis yang digabungkan serentak (Merisik+Bertunang) telah berjalan seperti yang direncanakan. Kami keluarga perempuan meletakkan jumlah hantaran yang minima iaitu 5 balas 7 dan sebentuk cincin tanda sebuah perjanjian su…

DEKORASI BILIK PERTUNANGAN

Dengan membawa sentimen seperti gadis melayu terakhir Ceehhhh terakhirlah sangat kan. CikBie pun mendeko dengan mudah bilik CikBie untuk menyorok sebelum my MIL datang menjengah dan menyarungkan cincin pertunangan …

HANTARAN PIHAK LELAKI

Alhamdulilah, pihak lelaki berkelana daripada jauh, Kelantan - Johor akhirnya sampai dengan 1 tujuan murni iaitu merisik si gadis yang berasal daripada Kota Tinggi Ceeeewaahh.. Alkisahnya, hantaran pihak lelaki juga …

DIY CAKE AS GOODIES

Cak!cerita tentang goodies dalam goodie bag pada entri  yang lepas. Dalam beg tu CikBie cuma letakkan seketul cupcake air tangan sendiri dan 1 pack gula-gula berbungkus didalam brown paper bag dengan sedikit dekorasinya. …

HANTARAN PIHAK PEREMPUAN

Tanggal 25 Disember 2013, Alhamdulilah, majlis berjalan lancar dengan kedatangan keluarga pihak lelaki daripada Kelantan ke Johor dengan membawa 5 dulang hantaran berbalas 7 daripada pihak  perempuan. Majlis yang d…

DIY Busana Pertunangan

Cak! Adei, ada pula dok mesej CikBie disuruhnya daku update cerita tentang baju pertunangan cepat-cepat sikit Katanya dah tak sabar nak tahu macamana rupa bentu sebenar baju tu. hehehehe.. Kalau nak tahu, baju i…