HANTARAN PIHAK LELAKI

Alhamdulilah, pihak lelaki berkelana daripada jauh, Kelantan - Johor akhirnya sampai dengan 1 tujuan murni iaitu merisik si gadis yang berasal daripada Kota Tinggi Ceeeewaahh.. Alkisahnya, hantaran pihak lelaki juga …

DIY CAKE AS GOODIES

Cak!cerita tentang goodies dalam goodie bag pada entri  yang lepas. Dalam beg tu CikBie cuma letakkan seketul cupcake air tangan sendiri dan 1 pack gula-gula berbungkus didalam brown paper bag dengan sedikit dekorasinya. …

HANTARAN PIHAK PEREMPUAN

Tanggal 25 Disember 2013, Alhamdulilah, majlis berjalan lancar dengan kedatangan keluarga pihak lelaki daripada Kelantan ke Johor dengan membawa 5 dulang hantaran berbalas 7 daripada pihak  perempuan. Majlis yang d…

DIY Busana Pertunangan

Cak! Adei, ada pula dok mesej CikBie disuruhnya daku update cerita tentang baju pertunangan cepat-cepat sikit Katanya dah tak sabar nak tahu macamana rupa bentu sebenar baju tu. hehehehe.. Kalau nak tahu, baju i…

WARNA TEMA PERTUNANGAN

Hye kawan-kawan, hari ni terlebih rajin pulak secara drastik terkeluar pulak 1 lagi entri, tapi tak jaminlah sama ada dalam masa beberapa jam lagi keluar lagi satu entri kan? ahahahha.. Wallahualam. Ni kes terlebih rajin a…

SYURGA BUNGA DAN AKSESORI HANTARAN

Sambung kembali entri update mengenai persiapan pertunangan yang tergendala kelmarin kali ini CikBie nak share tempat yang CikBie  ibaratkan seperti sebuah syurga bunga dan aksesori hantaran dan pelbagai lagi barang-ba…

MONOGRAM

Apa itu MONOGRAM? MONOGRAM ni mungkin lebih mudah dikenali kalau kita sebut sebagai LOGO. CikBie gunakan MONOGRAM diatas sebagai logo sempena pertunangan CikBie dan En.Z Yeay! berjaya jugak gunakan kepakaran yang…

Goodie Bag Bertunang

Cak, lamanya tak tulis blog  rasa rindu sesangat! dengan ini huhhuhuhu asiklah berazam tiap2 tahun kadang-kadang selalu jugak main mengelat hahahahaha.. Dengan ini berazam nak selalu update story  dalam blog ini, s…

Bie Bertunang

Assalamualakum Wanita solehah! hehehe.. Bulan2 Ramadhan/Syawal ni tiba-tiba jadi solehah sangat! gitewww.. Masih belum terlambat untuk Bie ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada semua sa…