ZNWEDDING

Assalamualaikum w.b.t dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang. Alhamdulilah, berkat doa keluarga dan semua Cik Bie akan melangsungkan pernikahan bersama En.Muhammad Zulfadli pada 30 Mei 2014 (Juma…

BRIDE TO BE 2015's BADGES

Hye semua, dah lama Cik Bie tak share Badges B2B pada semua kan? Yang ni edisi B2B 2015, Kalau sudi, jangan segan-segan nak amik dan letakkan di blog masing-masing ya. Khas buat permintaan dan semua B2B 201…

COMING SOON

Alhamdulilah Syukur, Mac sudah datang menjengah Kita dikhabarkan pula dengan berita kehilangan MH370 Sebak dan sedih, itu sahaja yang Cik Bie dapat rasa ketika mengetahui akan berita ini. Cik Bie tak ambil peduli d…

Di pagi yang mulia ini,  hulamak, ayat macam menggambarkan  pagi raya pulak ye? hehe Saja Bie nak cerita mengenai kesederhanaan Since dah jadi B2B dalam 1 jangka masa yang agak lama, dah menjalani pelbagai momentum…

CHINESE NEW YEAR'S STORY

Hye all, lama dah tak tulis entri Di sebabkan kita skarang ni menghitung hari nak bercuti untuk menyambut Chinese New Year (CNY). Cik Bie pon nak cerita sikit tentang CNY ni. Biasanya, bila ada perayaan, tak kira …

KACAKNYA 2014

Alhamdulilah Tahun 2014 ini  disambut dengan senyuman dan nikmat kesihatan yang sedikit terganggu dan sedang ingin membaik Hehehe APA KHABAR? Semua B2B dah bersedia dengan persiapan untuk hari bahagia a…

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Barang Emas)

Seminggu sudah berlalu,  Disember bakal muncul kembali.. Lalala... eh! menyanyi kegirangan pulak Cik Bie seko ni. haha Hari ni, nak share sikit sedikit tips membeli emas weeehuuuu.. katanya! Harga emas sedang menur…

DIY FELT ROSE

Selamat pagi Jumaat yang hening Sejak semalam, adalah hari malas sedunia sebenarnya semua benda malas nak ambil "Port" Pernah tak rasa macam ni? Sampai-sampai nak cakap dengan orang sekeliling pun rasa tak …

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Buku)

Assalamualaikum dan salam sejahtera B2B semua Selepas tip penjimatan barang hantaran seperti toiletries dan coklat Kita masuk kepada edisi buku pula kerana apa? Kerana semalam Bie pergi jualan gudang MPH Distributor di Pe…

Keperluan Sireh Junjung, perlu atau tidak?

Sireh Junjung Bie selalu memerhati, dalam mana-mana majlis perkahwinan atau pertunangan. Sireh junjung atau tepak sireh pasti akan mewakili satu antara dulang-dulang hantaran dalam majlis tersebut. Apa signif…