Menunjukkan catatan yang berlabel ResepiPapar semua
Resepi Donut Gebu dan Mudah untuk Kanak-Kanak Ikut Sukatan Cawan

Sepanjang PKP, anak-anak Bie memang suka sangat makan donut. Kalau boleh, hari-hari dok request donut. Maka, Bie pun buat donut sampai dah expert dah. Penangan buat donut setiap hari. hahahaha.. Bie kongsikan resepi donut gebu ge…

Resepi Sangkaya Boat Noodle Sedap

Siapa pernah makan Sangkaya kat Restoran Boat Noodle? Roti dikukus dalam balang rotan dan dimakan panas-panas bersama kaya pandan yang manis lemak berkrim. Wajib bagi Bie dan suami order menu ini, setiap kali kami makan disi…

Resepi Gulai Daging Budu ASLI Kelantan

Tengah hari ni, tiba-tiba En.husband request nak makan gulai daging budu resepi keluarga beliau turun-temurun. Bie dah siap-siap menuntuh ilmu pembuatan daging budu ni daripada mak mertua Bie, sebab gulai daging budu ini adalah s…

Blog Kakak Iparku - wanisukarno.com

Assalamualaikum w.b.t Siapa kenal "Wani Sukarno"? Lepas Bie kahwin, Bie baru tahu sebenarnya kakak ipar Bie merupakan blogger. Bukan penulis/blogger biasa-biasa macam Bie ni. Haha. Malah Social Influencer a.k.a …

Resepi Daging Masak Lemak Simple dan Sedap

Assalamualaikum w.b.t Hari ni serius cakap, Cik Bie buntu, tak tahu nak masak apa untuk makan tengahari. Selalunya, ini memang dilema bagi setiap wanita diluar sanakan? Setiap kali nak masak, setiap kali tu jugaklah pening n…

Resepi Mediterranian ala Manhattan Fish Market

Pening kepala nak masak apa menu apa ikan dory ni? Ikan Dory merupakan ikan kegemaran En.Suami. Selalunya, menu yang dipilih hanyalah ikan dory bakar. Lepas tu, makan dengan budu atau kicap. Tapi bila datang mood memasak Cik Pua…