Menunjukkan catatan yang berlabel PerkahwinanPapar semua
Alhamdulilah! Majlis Perkahwinan dibenarkan bermula 1 Julai 2020

Alhamdulilah, selepas penantian yang panjang, akhirnya kerajaan telah membenarkan penganjuran majlis sosial termasuk majlis perkahwinan, pertunangan, akikah dan tahlil dengan kapasiti tidak melebihi 250 tetamu mulai 1 Julai ini. …

Trend Kad Jemputan Perkahwinan 2020

Masih relevan tak agaknya bagi kad jemputan zaman 2020 ni? Zaman Facebook muncul sejak 2006 ni, bila nak kawin je macam jadi wajib je "Create Event" kat Facebook untuk jemput kawan-kawan kat Facebook supaya dat…

DIY Centerpiece Tag

DIY Centerpiece Tag Bie decorate khas untuk meja makan beradap nanti. Lebih kurang 6 meja di peruntukkan untuk family en.tunang. So,   Bie nak buat centerpiece ni supaya tak ada orang duduk kat meja VVIP ni.  Bie saja je s…

DIY Sampul Duit Tol Johor

Salam SELASA buat semua Salam yang penuh berbunga-bunga buat tatapan sahabat semua Harap-harap bertambah gembira.! Cak.! Perkongsian kita teruskan lagi dengan men DIY Sampul Duit Raya.! Sempena hari raya eh yeke?…

Warna Tema Biru untuk Perkahwinan 2018

Assalamualaikum w.b.t, Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada muslimin dan muslimat sekalian, ampun maaf seandainya Bie ada berbuat silap, terkasar bahasa dan mengguris hati dan perasaan kalian. 2018, para bakal pengantin semaki…

Cara Berjimat Ketika Merancang Perkahwinan

Assalamualaikum w.b.t Bie tak tahu sama ada majlis kahwin Bie tahun lepas tu dah cukup meriah ke tidak.Tapi, bagi Bie. Majlis tu cukup meriah untuk majlis perkahwinan yang diuruskan sendiri daripada segi budget dan aturan majlis…

DIY Kad Jemputan (Isi Kandungan)

Selamat pagi.! Uwaargghhh... mengantoknya malam tadi Bie tertidur awal. Lepas tu terbangun pukul 3 pagi. Lepas tu, tak boleh tidur. Lepas tu tidur semula Lepas tu rasa tak cukup tidur pula berapa banyak lepas tu …

Terima kasih! untuk Hadiah Perkahwinan

Hadiah! Siapa tak suka hadiah kan? Alhamdulilah, terima kasih kepada tetamu dan pemberi hadiah-hadiah dan sumbangan sepanjang majlis perkahwinan berlangsung. Semua hadiah sangat berguna buat kami berdua dalam memulakan kehidupan …

Majlis Sambut Menantu di Kelantan

Majlis sambut menantu diadakan pada 13/6/2014 (Jumaat), Bie dan suami bertolak dulu daripada KL ke Kelantan dan tidur semalaman dekat hotel budget sebab hotel tu dekat dengan rumah suami. Jadi senanglah si suami nak datang …