Menunjukkan catatan yang berlabel DIYPapar semua
[Printable] Sains - Belajar Fasa-Fasa Bulan dengan Oreo

Belajar Fasa-Fasa Bulan dengan Oreo | Ini adalah pelajaran pertama untuk Naqib dan Zuhaira, hari ini merupakan subjek Sains & Teknologi. Jadi, Bie memilih untuk mengajar mereka tentang fasa-fasa bulan. Untuk pembelajaran, Bi…

DIY Idea Hadiah Hari Guru Tersayang

DIY Idea Hadiah Hari Guru Tersayang |  Assalamualaikum, hari ni CikBie nak kongsikan diy yang CikBie pernah buat untuk cikgu-cikgu Naqib di sekolah. Selalunya, kita ni daripada zaman sekolah asyik DIY hadiah untuk sahabat dan kaw…

DIY Goodies Kanak-Kanak untuk Majlis Akikah

DIY & idea goodies kanak-kanak untuk majlis kesyukuran akikah  | Goodies ni, Bie buat untuk akikah Naura bulan 8 hari tu. Bie buat 2 jenis, 1 versi mak bapak (next post), 1 lagi versi kanak-kanak. So, yang ni versi kanak-kana…

DIY T-shirt Hari Jadi Sendiri

Assalamualaikum w.b.t Jeng.jeng.jeng. Nah! Bie nak kongsikan dengan semua cara-cara nak buat T-shirt sendiri tanpa perlu pergi ke kedai untuk menempahnya. Kalau kita tempah dalam skala yang kecil (maksudnya jumlah yang kurang …

DIY Goodies Tuala untuk Hari jadi Pool Party

Idea goodies tuala ni tercetus masa CikBie planning majlis hari jadi anak-anak dengan tema Pool Party. Lokasinya di Teratak Sofea, Klang. Masa ni dok fikir apa nak bagi sebagai goodies tambahan ya. Alang2 ramai orang mandi dan ka…

DIY Centerpiece Tag

DIY Centerpiece Tag Bie decorate khas untuk meja makan beradap nanti. Lebih kurang 6 meja di peruntukkan untuk family en.tunang. So,   Bie nak buat centerpiece ni supaya tak ada orang duduk kat meja VVIP ni.  Bie saja je s…

DIY Cutlery Holder

DIY Cutlery Holder | 28 February yang lepas, genap Naqib umur 4 tahun. Alhamdulilah! Walaupun sambutannya Bie dan buat sekali dengan adik dia masa bulan 1. Kali ni, bagi Naqib celebrate pula dengan kawan-kawan dia di Brainy Bunc…

DIY Stiker Tag Goodies

DIY Stiker Tag Goodies | 28 February yang lepas, genap Naqib umur 4 tahun. Alhamdulilah! Walaupun sambutannya Bie dan buat sekali dengan adik dia masa bulan 1. Kali ni, bagi Naqib celebrate pula dengan kawan-kawan dia di Brainy …

DIY Bunga Tangan

Assalamualaikum w.b.t Salam Jumaat yang penuh keberkatan Di kesempatan ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri CikBie ucapkan kepada semua kawan-kawan blogger Ampun dan maaf dipinta sepanjang kita bersama andai ada terk…