Menunjukkan catatan yang berlabel #ZNEngagementPapar semua
PHOTOGRAPHER PERTUNANGAN

Zazz.. zup.zap.zup.zap buat enteri review persiapan  Pertunangan CikBie dan En.Z Makannya, tertempellah bermacam-macam gambar didalam blog ini. Mahu tahu siapakah photegrafer yang telah menyumbangkan bakti untuk gambar-g…

DEKORASI BILIK PERTUNANGAN

Dengan membawa sentimen seperti gadis melayu terakhir Ceehhhh terakhirlah sangat kan. CikBie pun mendeko dengan mudah bilik CikBie untuk menyorok sebelum my MIL datang menjengah dan menyarungkan cincin pertunangan …

HANTARAN PIHAK LELAKI

Alhamdulilah, pihak lelaki berkelana daripada jauh, Kelantan - Johor akhirnya sampai dengan 1 tujuan murni iaitu merisik si gadis yang berasal daripada Kota Tinggi Ceeeewaahh.. Alkisahnya, hantaran pihak lelaki juga …

HANTARAN PIHAK PEREMPUAN

Tanggal 25 Disember 2013, Alhamdulilah, majlis berjalan lancar dengan kedatangan keluarga pihak lelaki daripada Kelantan ke Johor dengan membawa 5 dulang hantaran berbalas 7 daripada pihak  perempuan. Majlis yang d…

DIY Busana Pertunangan

Cak! Adei, ada pula dok mesej CikBie disuruhnya daku update cerita tentang baju pertunangan cepat-cepat sikit Katanya dah tak sabar nak tahu macamana rupa bentu sebenar baju tu. hehehehe.. Kalau nak tahu, baju i…

WARNA TEMA PERTUNANGAN

Hye kawan-kawan, hari ni terlebih rajin pulak secara drastik terkeluar pulak 1 lagi entri, tapi tak jaminlah sama ada dalam masa beberapa jam lagi keluar lagi satu entri kan? ahahahha.. Wallahualam. Ni kes terlebih rajin a…

SYURGA BUNGA DAN AKSESORI HANTARAN

Sambung kembali entri update mengenai persiapan pertunangan yang tergendala kelmarin kali ini CikBie nak share tempat yang CikBie  ibaratkan seperti sebuah syurga bunga dan aksesori hantaran dan pelbagai lagi barang-ba…

MONOGRAM

Apa itu MONOGRAM? MONOGRAM ni mungkin lebih mudah dikenali kalau kita sebut sebagai LOGO. CikBie gunakan MONOGRAM diatas sebagai logo sempena pertunangan CikBie dan En.Z Yeay! berjaya jugak gunakan kepakaran yang…