Isnin, 4 Mac 2019

Asmak Baby Care dan Keunikan Produk Bayi

ASMAK BABY CARE merupakan produk penjagaan bayi yang paling selamat dipasaran. Sememangnya kita ada banyak pilihan dan lambakan produk diluar sana, tetapi adakah semua produk berikut selamat untuk digunakan pada bayi anda. Adakah kandungannya terjamin bebas bahan kimia yang berbahaya. Bie paling risau kalau anak-anak Bie ada alahan terhadap produk-produk penjagaan bayi yang diragui. Namun, setelah kenal dengan produk-produk ASMAK BABY CARE. Bie happy sangat! Sebab semua produk penjagaan bayi ASMAK diperbuat daripada herba dan bahan-bahan semula jadi. Bau herba sangat best tau! Sebab bau dia tidaklah busuk atau tengik. Anak-anak Bie sangat suka semua produk ASMAK BABY CARE.





Jangan risau juga sebab Asmak Baby Care telah pun berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan sentiasa dipantau kualitinya dari masa ke semasa. Jadi korang boleh gunakan tanpa was-was.

Website -
FB page – Asmak Baby Care
Hotline – 019-9708897

Untuk rangkaian produk Asmak Baby care ni. Ada 5 item dalam 1 set;

1. Bedak baby - Bedak ni, bukan anak-anak Bie je suka pakai tau. 1 keluarga sampai Bie dan suami pun suka. Tekstur dia lembut dikulit serta menyerap kelembapan dan memberikan keselesaan pada kulit. Jadi, kulit bernafas dengan sihat. Kandungan bedak ini diperbuat daripada herba dan bahan-bahan semula jadi serta bebas pewarna tiruan, Parabens, Pewangi, Phthalates. Amat sesuai digunakan pada kulit bayi dan anak-anak kita.






2. Losyen Baby - Losyen ni bebas dari Parabens dan Sulfate tau! Anak-anak Bie suka sangat kalau Bie sapu losyen ni pada mereka selepas mandi dan sebelum tidur bersama Essential Oil. Lepas tu, komfem diorang tidur nyenyak sangat.



3. Mandian Baby (Top to toe) - Mandian pula Baby Wash Asmak ni harum bau dia, bebas dari Parabens, Sulfate dan juga SLS. Membantu kulit kepala bayi yang ada kerak dan mengatasi kelumumur. Banyak lagi manfaat Baby Wash ni seperti dibawah;

Aqua – menjadikan rambut rambut lebih halus, lembut dan lebih ringan.
Minyak kayu putih – Berguna untuk mengurangkan kulit kepala gatal dan masalah kutu pada rambut.
Chamomile flower – mengatasi kerak pada kepala bayi dan merawat ekzema.
Rose flower – memberi kelembapan pada kulit kepala dan rambut.
Vit E – Menyinarkan rambut, mengurangkan rambut kusut dan bercabang dan menguatkan rambut.
Jojoba & Apricot Oil – Melembap dan Melembutkan rambut, serta meningkatkan pertumbuhan rambut.




4. Baby Essential Oil - Bau Essential oil sangat wangi dan menenangkan. Selalunya Bie akan pakaikan pada mereka selepas mandi dan sebelum tidur supaya mereka dapat tidur lena. Hanya sapukan dekat leher dan tengkok. Bahagian lain yang dicadangkan untuk sapu seperti di kening, hidung, belakang telinga, pelipat lengan dan pelipat kaki. Selain tu, minyak ini juga boleh didiffuse didalam difusser dengan hanya 3-4 titik sahaja pada air.

Terdapat 4 jenis minyak yang ada di dalam Asmak Baby Care Essential Oil dan khasiatnya adalah seperti di bawah:

Clove Oil – Sumber antioksidan menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut.
Nutmeg Oil – Melegakan kesakitan otot dan menjadikan tidur lebih lena
Peppermint Oil – Mengurangkan gatal pada kulit, menyembuhkan sakit kepala dan terapi sendi serta meringankan alergi.
Sweet Almond Oil – Melembapkan kulit, mencegah keradangan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan halus serta melindungi kulit dari sinaran UV berbahaya.




5. Sevenis Hair Oil - Minyak rambut berbau MANGO! Naqib suka sangat minyak rambut ni. Dia cakap, Its smell good mama! Mama pun jadi teruja sebab lepas pakaikan anak. Tangan sendiri berbau mango, wangi dan menyegarkan sebab semua ramuan dan kandungan minyak rambut ini diperbuat daripada bahan yang alami.







Bie memang recommend sangat produk-produk ASMAK BABY CARE ni, selain daripada selamat, diluluskan KKM, ia juga meningkatkan keselesaan dan kesihatan anak-anak Bie dan keluarga Bie secara keseluruhannya. Untuk maklumat lanjut dan tempahan;

Website -
FB page – Asmak Baby Care
Hotline – 019-9708897

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi bertandang ke biemohd.com. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search