Tunjukkan catatan dari Julai, 2018Papar semua
Photoshoot Raya 2018 di Ummah Creative Studio, Kota Bharu

Cerita-cerita riang ria raya 2018, agak terlambat sebab dah sebulan Raya 2018 ni berlalu. Baru nak upload cerita photoshoot raya kan? Tahun ni, giliran kami sekeluarga berhari raya di Kampung belah suami di Kota Bharu, Kelantan.…

Riadah Mingguan Keluarga di Wavertree Botanic Gardens

Alhamdulilah, sekarang. Kami sekeluarga ada hobi baru. Iaitu, beriadah setiap pagi dihari minggu. Anak-anak seronok sangat dapat melihat alam sekitar yang nyaman dan cantik. Kicauan burung, pokok-pokok, bunga, dedaun. Mereka rasa…

Sekali Menulis Tetap Menulis

Sejak berkahwin, jujur Bie katakan. Bie ketandusan karya yang agak panjang.  Nah, karya pertama tahun 2018. Hehehe.. dah nak habis tahun 2018 dah ni dek noon ooi sila buka gear turbo!

Cara buat Iklan dengan Involve Asia dengan Mudah

Sebagai Blogger dan penulis, sudah tentu kita suka menulis kan? Menulis dan menulis dalam masa yang sama, kita boleh buat atau jana kewangan kita secara senyap tau. Macam mana caranya? Hari ini, Bie kongsikan dulu cara buat ikl…

Book FIREFLY Online dengan Mudah

Selalunya bila kita nak book holiday atau nak pulang ke kampung halaman especially untuk those yang duduk jauh dari kampung diorang for example those yang dari Sabah atau Sarawak tapi kerja di Kuala Lumpur, kita akan of course t…

Prosedur dan Cara Tukar Alamat Pusat Mengundi di Pejabat Pos

Panduan Lengkap Menukar Alamat Pusat Mengundi. Selepas prosedur tukar alamat di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), klik sini untuk perkongsian pengalaman menukar alamat di JPN. Bie akhirnya menukar alamat pusat mengundi di P…

Download Templat Senarai Vendor Perkahwinan

Melunas Janji,hari ni Bie nak lunas janji untuk update Tips dan cara merekod butiran vendor-vendor perkahwinan Supaya kerja-kerja untuk memilih vendor yang baik, berkualiti dan berpatutan dapat dilakukan dengan adil dan sa…

Koleksi Idea Tag Dulang Hantaran

Download Tag Dulang Hantaran menjadi trend terkini diatas dulang hantaran. Cantik kan? Nak tag kosong untuk dulang hantaran anda? download secara percuma, tinggal letak nama dan print atas kad sendiri. Mudahkan? Bie bagi free je…

DIY Label Botol Rempah

Selamat pagi yang ceria dan gembira. Sebab apa? sebab kita masih boleh beraya. Minggu depan, raya dah habis. Tak ada lagi undangan open house. Sobss.. Ini sebenarnya entri yang tertangguh. Dah lama sangat semua DIY Label Bot…