Tunjukkan catatan dari 2013Papar semua
KACAKNYA 2014

Alhamdulilah Tahun 2014 ini  disambut dengan senyuman dan nikmat kesihatan yang sedikit terganggu dan sedang ingin membaik Hehehe APA KHABAR? Semua B2B dah bersedia dengan persiapan untuk hari bahagia a…

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Barang Emas)

Seminggu sudah berlalu,  Disember bakal muncul kembali.. Lalala... eh! menyanyi kegirangan pulak Cik Bie seko ni. haha Hari ni, nak share sikit sedikit tips membeli emas weeehuuuu.. katanya! Harga emas sedang menur…

DIY FELT ROSE

Selamat pagi Jumaat yang hening Sejak semalam, adalah hari malas sedunia sebenarnya semua benda malas nak ambil "Port" Pernah tak rasa macam ni? Sampai-sampai nak cakap dengan orang sekeliling pun rasa tak …

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Buku)

Assalamualaikum dan salam sejahtera B2B semua Selepas tip penjimatan barang hantaran seperti toiletries dan coklat Kita masuk kepada edisi buku pula kerana apa? Kerana semalam Bie pergi jualan gudang MPH Distributor di Pe…

Keperluan Sireh Junjung, perlu atau tidak?

Sireh Junjung Bie selalu memerhati, dalam mana-mana majlis perkahwinan atau pertunangan. Sireh junjung atau tepak sireh pasti akan mewakili satu antara dulang-dulang hantaran dalam majlis tersebut. Apa signif…

ORATIX CREATIVE DAY 1

Alhamdulilah Selamat Pagi semua hari ini 30 Oktober 2013 hari ini merupakan hari lahir Bie yang ke-24 hehehehe.. saje je kan nak beritahu satu dunia Tapi, isu yang penting adalah, hari ini merupakan hari pertama …

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Coklat)

Salam berhujung minggu yang mendamaikan Esok dah pun kerja, waktu berehat hujung minggu semestinya tak pernah cukup buat insan yang bergelar "Budak hingusan yang masih bersekolah" Mata pun dah macam panda akiba…

Tips Penjimatan Beli Barang Hantaran (Edisi Toiletries)

Tips penjimatan barang hantaran dengan ini membawa edisi toiletries bagi jenama "The Body Shop" Selalunya, kalau beli hamper toiletries (Ready Made) macam ni amatlah mahal dan harganya tak mati  RM250 dan…

Resepi Butter Prawn Simple dan Sedap

Butter Prawn, Butter Prawn, Butter Prawn nom.nom.nom... This is also my 1st try. Tapi bila dah cuba sekali 5 kali family Cik Bie request suruh buat. Ini sebenarnya cerita dah basi, Cerita yang disimpan masa bulan…

BRIDE-TO-BE MALAYSIA CLUB

Hyee Dengan sukacitanya bie nak umumkan penubuhan kelab untuk b2b, kelab ni open, boleh disertai oleh B2B/x-b2b pun boleh bertujuaan untuk membuat pengasingan  senarai panjang semua B2B dan x-B2B  di Mala…

ALHAMDULILAH - MINI GIVEAWAY BY SFAEZAH

Alhamdulilah, rezeki hari Selasa barangkali Alhamdulilah juga, sebab daripada semalam Cik Bie dapat banyak berita-berita yang menggembirakan hati Alhamdulilah syukur.. Semalam Sfaezah, B2B 2014 daripada   Blog  &qu…

WRAP IT WITH LOVE

Happy Birthday To my Mummy! Mummy Cik Bie jauh di Brunei Bukan mummy betul, tapi Mummy yang Cik Bie dah  anggap dia macam ibu Cik Bie sendiri, last week adalah birthday dia, So, I got plan to give her this dalam ma…

DIY Kad Jemputan Perkahwinan dengan Publisher

Hye semua, DIY KAD JEMPUTAN DENGAN PUBLISHER mungkin stage terakhir yang ditunggu dan dinantikan  oleh semua B2B diluar sana adalah Peringkat terakhir dalam proses DIY kad jemputan perkahwinan. Sebelum ini, Cik…

WHEEL PAPER IDEA

Assalamualaikum w.b.t Sedang Cik Bie berjalan-jalan di Sunway Pyramid Cik Bie terjumpa gantungan-gantungan Wheel Paper ni  disuatu kedai, nampak sangat comel dan menarik perhatian setiap pengunjung yang lalu dan singga…

APAM POLKADOT STRAWBERRY GEBUS

Malam yang sepi.pi,pi.. pak mat jual topi.pi.pi Ini budak memang tak sedar diri. Jam didinding sudah menunjukkan jam 2:17 AM (tipu jek)  padahal tengok jam di laptop, *klise sangat tawww.. menyampah! hahhaha Padaha…