Khamis, 24 Oktober 2019

DIY Centerpiece Tag


DIY Centerpiece Tag

 Bie decorate khas untuk meja makan beradap nanti. Lebih kurang 6 meja di peruntukkan untuk family en.tunang. So,  Bie nak buat centerpiece ni supaya tak ada orang duduk kat meja VVIP ni. 
 Bie saja je suka2 buat ni.
Sesungguhnya DIY ni memang kegemaran  Bie.


Ok! redhakan jelah ya akhirnya centerpiece Bie jadi macam ni. Hahaha


Diketika ini, memang tak menang tangan dibuatnya, 
Almaklum sebab Bie ni anak sulung perempuan tunggal
daripada 2 orang adik beradik. Adik pula lelaki, 
memanglah tak ada siapa yang tolong.

Alhamdulilah, Bie ada kawan-kawan yang comel dan sporting
selalu.. datang sehari sebelum untuk menghulurkan bantuan mereka.

Yeay!

Untuk centerpiece, perancangan awal Bie memang rancang untuk buat 2 jenis
satu untuk khemah tetamu, satu lagi khemah tetamu daripada pihak lelaki

Disebabkan pihak lelaki tak berapa ramai, Bie cuma buat dalam
6 meja sahaja. 1 meja bulat tu boleh muat lebih kurang 
6-7 orang.

Nanti  Bie nak DIY juga kad kahwin  Bie
Even kena buat 1000 keping sekalipun.
Kalau kita buat semuanya sendiri. 
Rasa berbaloi dan puas hati kan?

Additional Info :
Plastic Laminate (A5) Bie beli dekat 
Kedai Buku POPULAR dalam RM4.90 (100pcs)
Kertas, A4 paper 80gsm
(yang biasa je)
Print pakai Inject Easyink
Sofware Adobe Photoshop CS3

Sesiapa yang ada kesempatan boleh la cuba DIY ni ya.

Berikut gambar-gambar idea yang korang boleh cedok untuk idea centerpeice uóls nanti.

Everything for my wedding
See ya :)


2 ulasan:

  1. erm yelah kan....mcm ni lg cantik. msa tu i igt nk tulis 'reserved' je pakai MARKER PEN. ahaha.. nak amik idea ni leh x?hhehe

    BalasPadam
  2. Yup2.. boleh je. Sharing is caring kan.. hehe :))

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke biemohd.com. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search