Rabu, 15 Disember 2010

SIAPA BELIA? SILA ANGKAT TANGAN

Salam sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca blog DWICEREKA. Hari ini, saya nak kongsikan sesuatu yang ada kena mengena dengan saya, kehidupan, bangsa dan negara. Cewaahh.. Patriotiknya! hehe..Tak apa lah, sekadar nak berkongsi rasa semangat. Apa salahnya kan!? hehe..

Siapa Belia~!? Sila angkat tangan anda. Entri pertama saya mengenai tanggungjawab rakyat Malaysia berusia 21 wajar mendaftar sebagai pemilih atau pengundi di sini menjelaskan, betapa pentingnya peranan yang harus kita jalankan untuk negara.

Entri saya yang ke-2 adalah khusus untuk rakyat Malaysia yang berusia lingkungan 15 hingga 40 tahun. Saya mahu anda ambil perhatian.! heeh (ala-ala lagak cikgu sekolah). Sila daftarkan diri anda sebagai belia.Berikan maklumat mengenai diri anda di pengkalan data negara. Jika anda merasakan diri anda masih layak bergelar BELIA.

Pendaftran ini bertujuan memberikan peluang kepada belia untuk menyertai pelbagai aktiviti yang dianjurkan oleh Kementerian Belia dan Sukan. Hal ini sekaligus dapat menyelamatkan belia daripada terjerumus kepada gejala negatif seperti merempit, melepak dan sebagainya.

Bagaimana?

Syaratnya mudah pergi ke pautan ini, e-belia

Klik untuk mendaftar

Pendaftaran Kali pertama

Masukkan No.Kad Pengenalan/Polis/Tentera

Isikan butir diri anda dan Simpan
Sudahkah anda mendaftar sebagai pemilih?
(Salah satu butiaran yang perlu dilengkapkan)
**Butiran boleh disemak dan dikemaskini dari masa ke semasa. Jangan lupa simpan dan hafal nombor rujukan untuk membuat semakan jika perlu. Selamat mendaftar sebagai BELIA, Permata Negara =)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi bertandang ke biemohd.com. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search