Hari ini, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) mengagihkan topeng (mask) kepada semua pelajar UiTM segamat, Johor.. hehehe.. Tapi, 1 kelas saya tak pula dapat topeng itu. Kalau tak, mesti kami ghairah memakainya ke mana-mana. Saya dan rakan-rakan yang baru pulang dari kelas Paradigm agak terkejut, apabila mendapati hampir semua pelajar memakai mask tersebut... Rasa terancam juga dengan fenomena berkenaan, bagai diambang penyakit..(seram...)

Kini, pihak universiti berusaha keras dalam menangani wabak ini daripada menular dalam kalangan pelajar disini. Teman sebilik saya (Tuti) yang demam telah dikuarantin selama seminggu. Namun, saya pula yang jadi takut nak balik bilik...Hehehe..

Sejak, salah seorang pelajar disini dilaporkan kritikal dan telah ditempatkan di ICU Hospital Daerah Segamat. Kami mulai sedar bahawa masalah ini tidak boleh dipandang enteng (ringan).


- Pelajar part 1 dalam perjalanan ke KO,
sangat ceria apabila saya nak ambil gambar -- Flyers yang diberikan oleh Unit Kesihatan UiTM Johor -


- Rakan saya yang sedang bersembang di Uptown-**Buat rakan-rakan yang sedang tidak sihat, semoga kalian cepat sembuh dan memulakan pengajian semula. Kami merindu kalian =)

0 Ulasan