Tunjukkan catatan dari Ogos, 2009Papar semua
1,52,MALAYSIA,MERDEKA

Buat pengunjung Blog Dwicereka, saya mengucapkan Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52 1 Malaysia , Rakyat Didahulukan , Pencapaian Diutamakan **Tanya hati dan jiwa kita, "Merdeka kah aku??"

ARTIKEL DARI IBU (2)

Anggaran 9.45 malam, saya selamat sampai ke rumah untuk cuti hujung minggu yang jatuh pada 1 Ramadhan 1430. Terlihat sekeping keratan akhbar di atas meja komputer saya. Ternyata adalah sebuah artikel rencana Kaunseling Remaja dal…

MUHASABAH CINTA

Wahai pemilik nyawaku Betapa lemah diriku ini Berat ujian dari-Mu Ku pasrahkan semua pada-Mu Tuhan baru ku sadar Indah nikmat sehat itu Tak pandai aku bersyukur Kini ku harapkan cinta-Mu Kata-kata cinta terucap indah Mengalun ber…

GATAL TANGAN

Rasa bosan pula dengan layout yang lama kat blog saya ni. Sejajar dengan warna kegemaran saya (merah). Saya pun mengambil keputusan untuk menukar layout blog ini kepada warna merah. Malangnya, apabila sudah siap mengedit. Saya ra…

CS GATHERING DAY 3

- Fasilitator (Part 5) - - Panas-panas kan badan dulu - - "Dik, orang suruh design baju.. Bukan tulis lagu" - - Acara kemuncak- Jom main air!! - **Berikut adalah sekitar program yang berlangsung pada 8 Ogos 2009. CS Gat…

Minggu ini saya sedikit sibuk dengan hal-hal persatuan, sebelum pembuburan jawatan Exco tertinggi Computer Assosiation. Banyak hal yang perlu diselesaikan terlebih dahulu. Dalam 2-3 hari sebelum ni. Badan saya memang rasa tak ten…

CERITA H1N1 DI UITM JOHOR

Hari ini, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) mengagihkan topeng (mask) kepada semua pelajar UiTM segamat, Johor.. hehehe.. Tapi, 1 kelas saya tak pula dapat topeng itu. Kalau tak, mesti kami ghairah memakainya ke mana-mana. Saya dan…

CERITA MINGGU INI

Sebenarnya, ibu janji nak pergi tidur di tepi pantai minggu ini. Dah lama rasanya tak pergi berkhemah. Terlanjur ada cuti panjang ini, saya cuba mengajak ibu ke sana. Namun, ibu mengatakan "Boleh, tapi, insya-allah" Say…